Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Μήπως έχω συχνοουρία;

Ποια συχνότητα ούρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας θεωρείται ότι ξεπερνά το φυσιολογικό;

Δεν είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο για έναν νέο να ξυπνάει πάνω από δύο φορές τη νύχτα για να πάει τουαλέτα, αλλά, σε μεγαλύτερες ηλικίες, μέχρι και το 50% των αντρών στην ηλικία των 70 ετών το κάνει. Σε γενικές γραμμές, δεν θεωρείται κάτι ανησυχητικό.

«Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπερβολική νυχτερινή ούρηση μπορεί να κρύβει προβλήματα στην καρδιά, διαβήτη ή λοίμωξη των νεφρών» αναφέρει ο Jesse Mills, διευθυντής της Ανδρολογικής Κλινικής του UCLA. Μια απλή ανάλυση ούρων θα αποκλείσει αυτά τα προβλήματα. Μπορεί, επίσης, να έχεις υπερπλασία του προστάτη, η οποία είναι ενοχλητική, αλλά συνήθως εύκολα αντιμετωπίσιμη.
Για αρχή, απόφυγε το αλκοόλ, γιατί δρα ως διουρητικό. Επίσης, καλό θα ήταν να διπλασιάσεις το χρόνο που αφιερώνεις στη σωματική άσκηση κάθε εβδομάδα. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Medicine & Science in Sports & Exercise, οι άντρες μεταξύ 55-74 ετών, που γυμνάζονταν τουλάχιστον μια ώρα την εβδομάδα, είχαν 34%  λιγότερες πιθανότητες να ξυπνήσουν τρεις ή περισσότερες φορές τη νύχτα για να ουρήσουν.
Η διατήρηση ενός ισορροπημένου σωματικού βάρους και ο περιορισμός της εσωτερικής φλεγμονής (ακόμα δύο οφέλη που αποκομίζεις από τη συστηματική προπόνηση) μπορεί να σου δώσουν μεγαλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης.


intohealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου