Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Είναι επικίνδυνο το solarium;

Συνήθιζα να κάνω solarium. Πλέον, κατάλαβα το λάθος μου, αλλά μήπως η ζημιά έχει γίνει;

Μια και μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις, ναι, έκανες αρκετή ζημιά στο σώμα σου για το τίποτα. Επιστήμονες από το Γέιλ εκτιμούν ότι οι άνθρωποι που έχουν κάνει μόνο 10 συνεδρίες σε αυτόν τον υπερεμεγέθη φούρνο μικροκυμάτων έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μελάνωμα κάποια στιγμή στη ζωή τους σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν πατήσει ποτέ στο πόδι τους για σολάριουμ.

Αλλη έρευνα από το BMJ υπολόγισε ότι κάθε επιπλέον επίσκεψη αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης μελανώματος κατά 1,8%. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι όσοι ξεκίνησαν το tanning πριν από τα 35 έχουν 59% πιθανότητες να αναπτύξουν μελάνωμα σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κάνει ούτε μια συνεδρία μαυρίσματος.
Το πρόβλημα είναι ότι η υπεριώδης ακτινοβολία είναι 10-15 φορές ισχυρότερη από την αντίστοιχη του ήλιου, υποστηρίζει ο Darrell Rigel, καθηγητής δερματολογίας στην Ιατρική Σχολή του NYU. Ετσι, από εδώ και πέρα, πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός.
Βάζε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι και κάνε προληπτικό δερματολογικό έλεγχο μια φορά κάθε χρόνο. Επίσης, πες σε κάποιον να τσεκάρει την πλάτη σου, καθώς είναι το πιο σύνηθες σημείο που αναπτύσσεται το μελάνωμα, καταλήγει.

intohealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου